18.5.2018
Oj jösses, vad trött jag blir på att höra om hur fantastiskt väder vi har för tillfället! "Vad skönt det är! Oj, vad varmt det är! Det är så härligt då solen bara skiner!" osv osv. Jag kan inte annat säga än att tack o lov så är det höst snart igen. Våren suger! Eller iaf pollenallergin suger! Inte en droppe regn på flera dagar. Eller egentligen flera veckor. Läget är riktigt jobbigt för tillfället faktiskt. I dag blåser det dessutom så det där helvetet bara yr omkring och ställer till med besvär. Jag önskar att det skulle regna snart.
Jag tog en bild på "min vår" härom dagen. Allergimedicin. Handen är ju jag, som är tvungen att äta av den varan. Solen, som belyser det hela, är vårvädret. Och skuggan av spjälgardinerna är ett symboliskt galler. Jag undviker nämligen att gå ut under den värsta pollentiden. Jag kan inte heller ha fönster eller dörrar öppna för att släppa in våren. Jag sitter liksom nästan lite bakom lås och bom.
13.5.2018
Favoritpersonen blev ett år äldre i dag. Vi firade med att pynja i trädgården och med att inviga den nya grillen. Passade också på att ta ett födelsedagsporträtt mitt under grillningen. 
3.5.2018
Ja tack. Mera dimmiga, sköna morgnar. Dimman lindar in landskapet i en mjuk och fin slöja, som lockar och förför fotografen. Ljuset är så fint. Monotont, jämnt, harmoniskt. 
Bilderna nedan är tagna under ett snabbstopp på vägen till jobbet. Hade det inte börjat störtregna strax efter den andra bilden, hade jag med största sannolikhet försenat mig.