28.1.2018
Senaste vecka var jag på arbetsresa i London. Mycket intressant och givande. Vi hann med Bett-mässa, workshops, skolbesök och Apple Leadership Summit. Utöver det organiserade programmet blev det massvis med IKT-snack med kolleger från andra ställen. 
På fredagen åkte de övriga tillbaka hem medan jag blev kvar för att fira veckoslut i storstaden tillsammans med favoritmänniskan. Kameran hängde med överallt, men jag använde den på tok för lite. Fast å andra sidan var det riktigt skönt att bara uppleva till 100% för en gångs skull. Ibland känns det som om en hel del går mig förbi då jag tittar på världen genom linsen. Det är ju ganska motsägelsefullt förstås...
Under helgen hann vi med en hel del - Portobello Rd, Ye Olde Cheshire Cheese, Hyde Park, Barbecoa, Cata & Barney, Dishoom och shopping. Avslappnande och roligt sammanfattar det hela riktigt bra! Vi planerar en ny resa till London ännu under våren.
13.1.2018
Hade varit ut till Långören en sväng i december för att fotografera den sympatiska (och stiliga) fågelkännaren Dick Forsman i december och gjorde då en "mental note" om att ta mig ut dit igen inom kort. Det gick nästan en månad före det blev av. I alla fall... Lager på lager av kläder klädde vi på oss, min favoritmänniska och jag. Kameraväskan på ena axeln och stativet på andra, och så satte vi iväg. Vi traskade raskt längs med stranden tills vi kom ut till naturskyddsområdet. Det känns alltid lite pinsamt att gå där över gårdsområdet, trots att man går så långt från husen eller stugorna, som man bara kan. Fast vi har ju allemansrätt, det ska inte kännas besvärligt. Dessutom är det sällan någon där den här tiden på året. Oberoende så är det värt det. Långören är häftig! Det är en del av Salpausselkäryggarna, startpunkt för Första, eller Stora, Salpausselkä. Åsarna är ryggar av stora israndbildningar, som med ungefär 20 km mellan sig löper jämnsides tvärs över södra Finland från väst till öst.
Nedan bilder på min favoritmänniska, Stora Salpausselkä och Dick Forsman. 
3.1.2018
Har hunnit med lite natur, motion och fotografering. Har också kombinerat dessa tre faktiskt. I går blev det en lugn promenad på stranden tillsammans med kameran. Det är helt otroligt hur ljuset ändrar från stund till stund den här årstiden. Jag blir lika hänförd varje gång. Att promenixa där på stranden och bara titta på havet, himlen, färgerna och den ständiga förändringen är att vara hemma. Här trivs jag bara så bra
1.1.2018
Uusi vuosi, uudet kujeet heter det så där trevligt på vårt andra inhemska. För min del vet jag inte om det direkt ska handla om så mycket nya saker egentligen... Mera motion och mera foto skall det dock bli. Och mera natur. Jag tänker väl nog att dessa tre skall kunna kombineras på ett trevligt sätt. I alla fall i olika uppsättningar.
Det ska bli en utställning i sommar igen. I fjol var det His & Her på Örö och i år fortsätter vi på ö-linjen. Denna gång blir utställningen på Själö. En ö med en mycket intressant historia. Spännande!
Den här webbsidan är ju nog helt ny, men den "byggde" jag till största delen i december, så det räknas inte. Jätteroligt att du har hittat hit redan! Sidan är inte launchad (så att säga) ännu. Försöker ännu få till det här med egen domain och allt som hör till det, men hoppas att det hela klarnar inom kort. Den söker också sin form ännu. Känner jag mig själv rätt kommer layouten att ändra några gånger ännu... :-)
På denna del av min sida har jag tänkt att jag ska dela med mig av mina tankar, precis som rubriken antyder. Det blir säkert ditt och datt, men fotorelaterat ska det nog vara. På ett eller annat sätt. Välkommen med!